Hvordan vasker jeg parkett?

Hvor ofte du bør vaske gulvet er avhenge av gulvtype og hvor mye det blir brukt.

Alle gulv i treverk bør kostes og støvsuges ofte. Pass på at støvsugeren har et hode med myke børster, slik at du unngår å stripe gulvet. Ved daglig rengjøring av lakkerte gulv, behøves normalt kun tørre rengjøringsmetoder. Det vil si tørrmopping eller støvsuging. Tre og vann er nemlig ingen god miks. Derfor bør du alltid tørke opp søl umiddelbart fra parkettgulvet ditt. Mopp gulvet minst en gang i uken med en fuktig, ikke våt, mopp. Bruk et såpebasert vaskemiddel som er laget for bruk på tregulv.

Oljet gulv:

Er gulvet oljet trekker oljen inn i treverket og gjør overflaten mettet. Gulv som er oljet fremstår veldig naturlig ettersom treet bevarer det naturlige utseende. Om oljegulvet har blitt ripet opp eller fått hakk, kan du legge en våt bomullsdott i hakkene og la den ligge til den er tørr. Vannet får treverket til å reise seg slik at hakket forsvinner. Hvis gulvet er veldig slitt enkelte steder, kan du rense gulvet med trerenser eller olje det på nytt, og det vil se likt ut som resten av gulvet. Det er viktig at gulvet blir oljet ved behov for å bevare både utseende og kvaliteten på gulvet.

Lakkert gulv:

Lakkerte gulv er lett å rengjøre, tørrmopping eller en fuktig mopp holder. Det er viktig at du bruker så lite vann som mulig. Lakken beskytter gulvet i større grad mot urenheter enn et oljet tregulv. Et lakkert gulv trengs ikke å lakkeres før etter 10-15 år.

Konkrete tips på hvordan du skal vedlikeholde ditt nye Par-ky gulv:

For å rengjøre Par-ky gulvet uten å skade lakken, anbefaler vi at du bruker vår Par-ky rengjøringsmiddelet. Dette ble spesielt utviklet for å fjerne skitt og samtidig beskytte treverket.


Par-ky rengjørringsmiddel er tilgjengelig i to formater tilpasset dine preferanser:

Cleaner (1000 ml): Produktet må fortynnes med vann. Rengjør med en fuktig klut.

Instant Spray: praktisk å bruke, brukes direkte på gulvet eller sprayes på en mopp.