Eik eller ask?

Treverk av eik er sterkt og hardt og brukes mye til bygningskonstruksjoner, gulv og møbler. Eikeveden er meget motstandsdyktig mot råte. Den vakre strukturen og fargen har gjort den til det mest populære treslaget i produksjonen av parkett. Treverket er gylden med nyanser av lyst brunt og gul, noen ganger også med svak antydning av rødt.

Som treverk er ask motebetinget benyttet innen fremstilling av møbler, innredninger og parkett. Tidligere også til ski på grunn av treets seighet og styrke. Det er et lyst materiale med grov struktur, pene store årrings-tegninger i tangentielt skåret virke, og ganske rettlinjet med 3-4 mm årringsavstand i radielt skåret virke. Ask er litt utsatt for mørkere flekker: falsk kjerne. Virket har ellers ingen synlig kjerneved, men er ensartet i farge, dette fremmer den unike looken.

Alle våre Par-ky gulv har 8 lag med lakk, noe som gjør gulvet sterkere enn solid parkett med tykkere toppsjikt. Lakken som brukes er uten løsemidler, noe om gir bedre luftkvalitet i hjemmet.

                                Par-ky Desert Oak parkett (eik)                                                                                     Par-ky Golden Ash Brushed parkett (ask) 

  

                                                                                                               Trykk på bildene for mer informasjon